Вчені назвали продукти, які викликають стрес

Показати всі

Вчені назвали продукти, які викликають стрес

Часто, коли куштуємо страви, то не задумуємося про можливі наслідки. Американські дослідники встановили, що вживання насичених жирів в дитячому та підлітковому віці збільшує ризик розвитку стресу і депресії в дорослому житті. Ці продукти знижують здатність організму боротися зі стресом, інформує сайт Сьогодні з посиланням на ScienceDaily.

Експеримент проводили на мишах, їх годували їжею з високим вмістом насичених жирів. Вчені дійшли висновку, що через це піддослідні стали більше піддаватися стресу. Дослідники також встановили, що чим більше фаст-фуду і смажених страв діти або підлітки їдять, тим гірше вони можуть впоратися зі стресовими ситуаціями, занепокоєнням і тривогою в дорослому житті.

До насичених жирів можна віднести маргарин, тваринні жири і рослинні масла – пальмова і кокосова.

Щоб посилити, впустити в своє життя відчуття щастя і зняти стрес, зовсім не обов’язково якось викручуватись або придумувати якісь незвичайні речі. Просто додайте до свого життя спонтанність.

Comments are closed.